Praktik hos TeneliusHolm
Du är med när det händer

 

TeneliusHolm är ett litet företag med spetskompetens. Vi är experter på offentlig upphandling, något som både den som upphandlar och den som levererar kan dra nytta av. Gör du din praktik hos oss är du hela tiden med när det händer. Precis som övriga i företaget blir du delaktig i så gott som alla pågående uppdrag. Med andra ord får du möjlighet till mängder av erfarenheter som du kommer att ha nytta av i ditt yrkesliv.

Våra kunder är alla viktiga aktörer på olika områden i samhället – bransch- och arbetsgivarorganisationer, myndigheter, kommuner, och förstås företag i och utanför Sverige som levererar tjänster till offentlig sektor. Vi jobbar nära politiken, eftersom våra uppdragsgivare emellanåt behöver ha dialog med beslutsfattare både på lokal och nationell nivå.

Den praktikant vi letar efter bör därmed ha

  • ett engagemang i samhällsfrågor och samhällets utveckling
  • intresse för den offentliga marknaden
  • känsla för analys och kommunikation, inte minst i skrift

Du är i slutet av din utbildning (masternivå), till exempel inom statsvetenskap, offentlig förvaltning, nationalekonomi, företagsekonomi eller juridik. Du kommer att arbeta på vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm, och måste trivas i att arbeta på en liten arbetsplats nära dina kolleger där alla är beredda till både de avgörande och de mer vardagliga arbetsinsatserna. Ideellt engagemang är meriterande. Du ska vara färdigvaccinerad mot Covid-19.

Mejla din ansökan till Håkan Tenelius, hakan.tenelius@teneliusholm.se. Håkan svarar också på frågor via mejl eller telefon 072-7426924.

 

Möt tidigare praktikanten Hugo

Hugo Laigar avslutade sina masterstudier i statsvetenskap med en praktiktermin hos TeneliusHolm. Här berättar han om sina erfarenheter.

Hur var det att göra praktik på TeneliusHolm?

Det var något alldeles extra. Jag lärde mig mycket, fick använda mina kunskaper på ett utvecklande vis och allt under en god portion frihet under ansvar.

Vad fick du göra?

Jag fick driva olika mindre projekt, bistå i större arbeten och hjälpa till med att verksamheten flöt på, högt och lågt. Det är charmen med ett litet företag. Man får verkligen vara med i alla skeden. Både i stort och smått,  liksom vid roliga och mer tråkiga tillfällen.

Vad arbetar du med idag?

Idag jobbar jag med Anna König Jerlmyr som är finansborgarråd i Stockholms stad. Enkelt uttryckt så jobbar jag för att Stockholms stad ska bli världens bästa stad att leva och verka i!

Av de erfarenheter du fick under praktiken, vad har du nytta av i ditt nuvarande arbete?

Framförallt upphandlingskunskaperna. Offentliga sektor är i mångt och mycket beroende av den privata marknaden för att saker och ting ska fungera. Men att saker fungerar är inte självklart. Den som inte förstår upphandlingens betydelse i samhället missar målet. Spjutspetskompetens i upphandling är en kunskap och erfarenhet som verkligen gör att man sticker ut och något som man har nytta av.

Har du något råd till den som funderar på att söka en praktikplats på TeneliusHolm?

Var dig själv och du kommer både ha riktigt roligt och lära dig massor!

Vad var det sämsta med praktiken?

Du kan inte lata dig eller ta den enkla vägen. Om du är hos TeneliusHolm är det höga förväntningar på dig, men du får också hjälp att nå förväntningarna. Det kan vara frustrerande ibland att känna att man gjort nog, men att det ändå finns mer att göra. Idag kan jag dock känna en stor tacksamhet eftersom det gjort mig bättre. Men i stunden, ganska påfrestande. Sedan är det en plats för den sociala, om du inte är sugen på samtal är det svårt att gömma sig.

Hugo Laigar svarar gärna på fler frågor, funderar du på att söka praktikplats är du välkommen att ringa honom, 070-602 69 89.