Lucas Björk, praktikant på TeneliusHolm:

Här kan jag vara med från start till slut

Fram till januari 2023 kommer Lucas Björk, student vid Malmö universitet, att göra sin praktik på TeneliusHolm. Vem är han, och varför valde han just oss?

Vem är du, Lucas Björk?

Jag pluggar statsvetenskap, sista året för en pol kand-examen vid Malmö universitet. Tidigare har jag jobbat på olika positioner på hotell, men kände att jag ville göra något annat. Jag är intresserad av vad som händer i samhället och politiken. På fritiden tycker jag om att träna och umgås med vänner och familj.

Varför valde du att göra praktik hos oss på TeneliusHolm?

Jag tycker att det är intressant hur ni jobbar nära politiken och näringslivet. Majoriteten av uppdragen har någon sorts politisk anknytning. TeneliusHolm är också ett litet och nischat företag, och det gillar jag. Då kan jag vara med från start till slut och kanske också bidra i processen, och framför allt lära mig så mycket som möjligt.

Nu har du jobbat några veckor – vad är dina intryck så här långt?

Jobbet här är både intressant och kul. Jag får vara med och lära känna kunderna, som är spännande och intressanta organisationer och företag. Jag har insett att det finns jättemycket att lära när det gäller upphandlingar.

Praktiken hos oss på Kungsholmen i Stockholm innebär att du åtminstone tillfälligt lämnat Malmö. Hur känns det?

Det är spännande att flytta från Malmö till Stockholm. Här är man närmare rikspolitiken, det är här det händer. Det är förstås särskilt spännande just nu i och med valet och regeringsbildningen. I Stockholm är det bättre utbud på allt, möjligheterna är så många fler. Men i Malmö finns det en otrolig mångfald och kultur som jag gillar. Malmö ligger alltid väldigt nära mitt skånska hjärta.